Sunday 7 December 2014

České blogy, které už dlouho sleduji

Pravidelně aktualizovaných nebo vůbec někdy aktualizovaných blogů, které mám ve čtečce už mnoho let, je jako šafránu. Bohužel spousta lidí, kteří hezky píšou, už své blogování vzdala. Asi proto, že jejich blog patřil jen k určité etapě života a ta se již změnila v novou, pro sdílení s celým internetovým světem nevhodnou.

Zde je tedy výběr z česky psaných blogů z útrob mé RSS čtečky.

První: Lucoušek
Jeden z vůbec nejdéle (občas nepravidelně) sledovaných blogů. Který rok to jen byl? 2006? Už nevím. Každopádně nadčasový neměnící se design mě ještě neomrzel a přísun zajímavých postřehů, knih k přečtení či filmů, které stojí za to shlédnout, taky ne.
Jak si prohlédnout archiv? Stačí kliknout na sekci "napsáno".

Druhý: Natalia Peréz
Odhaduji to na rok 2008 nebo 2009. Neuvěřitelná a nebo vlastně uvěřitelná dobrodružství Natálie, která by klidně mohla být doma a každej den teď v zimě lyžovat (lidi, který mají tuto možnost by se měli stydět), ale to ona ne. Nikdy nekončící trip a taky pár jejích uměleckých pokusů, to je to, co mě na so-magic adrese drží.

Třetí: Cassidy
Tenhle blog od slečny, která si říká Cassidy, čtu už přinejmenším od roku 2010 či dřívějšího. Stále mě baví. Ať už jde o její cestování nebo zálibu v grafice.
Blog má jen malý nedostatek - nejde mi listovat v žádném archivu ani kalendáři. Tváří se jako nedostupná pevnost, ale starší příspěvky stále existují. Stačí zadat něco do vyhledávacího políčka a hned se vynoří.

Čtvrtý: Hanka
Blogu jsem si všimla asi v roce 2009 či o rok později. Zaujal mě popis studia na střední škole ve Francii. Taková exotika pro většinu z nás. Škoda, že po přechodu autorky na vysokou školu frekvence psaní dost klesla. Super inspirace pro ty, co jenom "sedí doma".

Pátý: Skalain
North of Scotland čtu taky zhruba od roku 2010 a pořád se mi líbí. Perfektně mu sedí nálepka studium a práce v zahraničí českýma očima. Po snad roce trpělivého čekání na ukončení přestávky v psaní se blog dal znovu do pohybu a těším se na další články zástupkyně mladé generace světoobčanů, kteří nabývají své první dospělé zkušenosti mimo pohodlí domova.